Veiligheid, kwaliteit & plezier op het water.

Hoe kunnen we helpen?

Hoe gebruik je de app als locatie- of cohortbeheerder?

Ontdek de extra mogelijkheden voor locatie- en cohortbeheerders binnen het NWD-systeem. Leer cohorten aanmaken, cursisten en instructeurs beheren, en diploma's accorderen. Een praktische gids voor efficiënt cohortmanagement.

Laatste update

Als locatie- of cohortbeheerder heb je extra mogelijkheden binnen het NWD-systeem. In dit artikel leggen we je uit welke extra functionaliteiten je hebt en hoe je ze kunt gebruiken.

Inloggen

1. Ga naar www.nwd.nl/login en voer je e-mailadres in.
  2. Je krijgt een eenmalige pincode toegestuurd waarmee je kunt inloggen.
  3. Je komt nu in je omgeving terecht. Als je juist staat gekoppeld aan een vaarlocatie zie je deze nu in een lijst verschijnen.
  4. Klik op de vaarlocatie waar je heen wilt.

Zie je de vaarlocatie niet staan? Neem dan contact op met de hoofdbeheerder van de vaarlocatie om je koppeling te controleren.

Cohorten aanmaken

Deze functie is alleen beschikbaar voor locatiebeheerders.

Zo maak je een nieuw cohort aan:

1. Ga naar de cohorten pagina.
  2. Klik op de oranje knop 'Cohort aanmaken'.
  3. Vul de gevraagde informatie in, waaronder de open- en sluitdatum. Deze data bepalen de periode waarin het cohort actief is en instructeurs toegang hebben.

Cursisten toevoegen en verwijderen

Deze functie is alleen beschikbaar voor locatiebeheerders.

Cursisten toevoegen:

1. Klik op de oranje knop 'Cursist toevoegen'.
  2. Je kunt een enkele cursist toevoegen of dit in bulk doen.
  3. Volg de instructies op het scherm voor de gewenste methode.

Cursisten verwijderen:

1. Open de cursist die je wilt verwijderen.
  2. Klik op de ... rechtsboven om het menu te openen.
  3. Selecteer 'Verwijderen' uit het menu.

Instructeurs toevoegen en verwijderen

1. Ga naar het tabblad 'Instructeurs'.
  2. Om een instructeur toe te voegen, gebruik de optie 'Instructeur toevoegen'.
  3. Om een instructeur te verwijderen of cohortbeheerder te maken, klik op de ... achter de naam van de instructeur.

Gegevens van instructeurs en cursisten wijzigen

Zoek de persoon op via de 'Personen' pagina en klik op de naam om de details te bekijken. Via de knoppen bovenin kan je als locatiebeheerder de gegevens en het e-mailadres van de persoon wijzigen.

Wees je er van bewust dat deze persoon mogelijk gekoppeld is aan meerdere vaarlocaties. Wijzigingen die je hier maakt, hebben effect op alle locaties waaraan deze persoon is gekoppeld. Gebruik het dus enkel om de gegevens van de persoon te wijzigen, niet om er een nieuw persoon van te maken.

Diploma's accorderen en printen

1. Navigeer naar het tabblad 'Diploma’s'.

Hier vind je alle cursisten met uitgebreide informatie over het diploma waar ze naartoe werken. De kolommen ‘Kernmodules’ en ‘Keuzemodules’ geven aan hoeveel modules er al zijn afgerond ten opzichte van het beschikbare aantal in het programma.

1. Gebruik het ‘Filter’ menu.

Dit menu geeft je een overzicht van:

• Uitgegeven: Deze regels hebben een diploma uitgegeven gekregen en kunnen gedownload worden voor het printen.
  • Klaar voor uitgifte: Deze regels hebben aan de eis voldaan om minimaal één module te hebben afgerond, maar er is nog geen diploma uitgegeven.
  • Geen voortgang: Deze regels zijn nog niet gestart aan een programma, of hebben nog geen enkele module volledig afgerond.
  1. Diploma’s uitgeven.

Selecteer de regels van de cursisten en gebruik de actieknop om ‘Diploma’s uitgeven’ te kiezen. Je hebt hierbij de optie om de diploma’s ‘Vertraagd zichtbaar te maken’, wat betekent dat ze pas op de ingestelde dag en tijd zichtbaar worden in de accountomgeving van de cursist. Dit kan handig zijn als je de diploma’s op een gezamenlijk moment wilt uitreiken. De datum van zichtbaarheid kan maximaal 72 uur in de toekomst liggen.

1. QR-code functionaliteit.

Elk diploma bevat een QR-code waarmee de cursist zonder in te loggen inzicht heeft in alle behaalde competenties voor het diploma. Deze QR-code werkt ook vóór de zichtbaarheidsdatum, om verwarring met niet-werkende links te voorkomen.

1. Diploma’s verwijderen.

Diploma’s kunnen tot 24 uur na uitgifte verwijderd worden. Het eerder behaalde diploma, inclusief QR-code, wordt daarmee ongeldig.

Veelgestelde vragen

We blijven de applicatie doorontwikkelen en verbeteren. Benieuwd waar we mee bezig zijn? Check dan onze project planning.

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Boek een NWD cursus!

Wil je op zeilkamp, leren windsurfen of gaan jachtvaren? Boek een cursus bij een NWD aangesloten vaarschool!