Veiligheid, kwaliteit & plezier op het water.

Hoe kunnen we helpen?

Hoe gebruik je de app als instructeur?

Leer als NWD-instructeur efficiënt werken met de NWD-omgeving. Deze gids behandelt inloggen, cursisten beheren en voortgang bijhouden via cursuskaarten. Inclusief antwoorden op veelgestelde vragen.

Laatste update

Als actief instructeur bij een vaarlocatie heb je de mogelijkheid om de voortgang van je cursisten bij te houden, dit doen we middels cohorten. In dit artikel leggen we uit hoe je cohorten gebruikt als instructeur.

Wat zijn cohorten?

Een 'cohort' is een bepaalde periode waarin een groep cursisten les krijgt. Voor veel locaties zijn dit bijvoorbeeld de lesweken ('Lesweek 1' of 'Lesweek 28'), maar een cohort kan ook een andere periode zijn ('Optimisten groep voorjaar 2024'). De essentie is dat jij als instructeur gekoppeld bent aan een cohort en daarbinnen de voortgang van je cursisten kunt bijhouden.

Inloggen

1. Ga naar www.nwd.nl/login en voer je e-mailadres in.
  2. Je krijgt een eenmalige pincode toegestuurd waarmee je kunt inloggen.
  3. Je komt nu in je omgeving terecht. Als je juist staat gekoppeld aan een vaarlocatie zie je deze nu in een lijst verschijnen.
  4. Klik op de vaarlocatie waar je heen wilt.

Zie je de vaarlocatie niet staan? Dan ben je nog niet gekoppeld aan de vaarlocatie. Neem contact op met de beheerder van de vaarlocatie om je te koppelen. Mogelijk ben je onder een ander e-mailadres bekend bij de vaarlocatie, de locatiebeheerder heeft dan de mogelijkheid om deze te wijzigen.

Cohort openen

Zodra je naar je vaarlocatie bent genavigeerd, kom je meteen terecht in het cohorten overzicht. Een cohort kent een openings- en sluitingsdatum, enkel binnen deze periode is het cohort voor jou als instructeur toegankelijk.

Cursisten vinden en claimen

Zodra je het cohort hebt geopend, zie je de cursisten die zich in dit cohort bevinden. Standaard tonen we je alleen de cursisten die aan jou zijn toegewezen. Je kunt ook alle cursisten zien door op 'Mijn cursisten' te klikken en daar vervolgens 'Alle cursisten' te selecteren.

Als je in het overzicht met alle cursisten bent, kan je het zoekveld gebruiken om te zoeken op naam van de cursist of op de tags die aan de cursist zijn toegevoegd. Tags worden beheerd door de Cohort beheerder of Locatiebeheerder.

In het overzicht kan je één of meerdere cursisten selecteren, om ze vervolgens te claimen. Vanaf dan verschijnen ze in jouw overzicht.

Voortgang beheren via cursuskaarten

Cursisten nemen deel aan een programma, zoals uitgelegd in Hoe is de diplomalijn van het NWD opgebouwd?. Daarvoor starten we een programma, en selecteren een vaartuig, waarna de modules voor het programma zichtbaar worden. Als instructeur kan jij modules als geheel aftekenen, of individuele competenties. Op die manier kies je zelf of je het systeem enkel aan het einde van de cursus gebruikt, of ook gedurende de cursus gebruikt om op dagelijkse basis de voortgang bij te houden.

Een programma starten

Je kan een programma in bulk starten, door in het cursistenoverzicht de cursisten te selecteren en vervolgens op 'Start programma' te klikken. Je kan ook een programma starten vanuit een individuele cursist, door op de cursist te klikken en vervolgens de stappen te volgen.

Voortgang bijhouden

1. Gebruik de checkbox voor de module om deze als geheel af te tekenen, of ongedaan te maken.
  2. Klik op de '+' voor de modulenaam om de individuele competenties zichtbaar te maken.
  3. Als een module is opengeklapt, kan je het schuifje gebruiken om de eisomschrijving zichtbaar te maken.
  4. Gebruik de checkbox voor de competentie om deze af te tekenen, of ongedaan te maken.
  5. Deze badge geeft aan of een module valt onder de 'kernmodules' of 'keuzemodules'.

De voortgang is niet inzichtelijk voor cursisten. Modules die niet volledig zijn afgerond op het moment dat het diploma wordt aangemaakt, gaan verloren. Anders gezegd, alleen volledig afgeronde modules komen op het diploma terecht.

Programma afsluiten

Als instructeur hoef je enkel de voortgang van je cursisten bij te houden. Het omzetten van de voorgang naar een diploma wordt gedaan door de Cohort beheerder.

In de 'sidebar' vind je een aantal knoppen.

1. Ga naar de diplomalijnen pagina, waar je een overzicht vindt van alle NWD-programma's, en als ingelogd instructeur ook alle eisen kan lezen.
  2. Helpcentrum, een snelkoppeling naar deze pagina, waar je hulpartikelen vindt hoe het systeem te gebruiken.
  3. Feedback geven, gebruik deze knop vooral om bugs, feedback en vragen aan ons door te geven.
  4. Via deze knop kan je uitloggen.
  5. Indien je als instructeur bent gekoppeld aan meerdere vaarlocaties, kan je hier wisselen tussen de locaties.

Veelgestelde vragen

We blijven de applicatie doorontwikkelen en verbeteren. Benieuwd waar we mee bezig zijn? Dan kan je onze project planning volgen.

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Boek een NWD cursus!

Wil je op zeilkamp, leren windsurfen of gaan jachtvaren? Boek een cursus bij een NWD aangesloten vaarschool!